TOPClub Чернівці: Ексклюзивне інтерв’ю з солістом гурту ВВ Олегом Скрипкою

Восстановить пароль
Восстановить пароль
TOPClub Чернівці: Ексклюзивне інтерв’ю з солістом гурту ВВ Олегом Скрипкою

TOPClub Чернівці: Ексклюзивне інтерв’ю з солістом гурту ВВ Олегом Скрипкою

TOPClub 6 декабря, 13:18

Автор: Anna Shleychuk

ВВ, Vоплі Vідоплясова – хто б міг всього декілька років назад подумати, що таку чудову українську рок групу на той час, будуть слухати і знаходити себе майже в кожному рядку, як старі прихильники, так і нові – які кардинально відрізняються від попередніх. Потрібно вміти так виконати пісню, щоб слова заграли, а слухачі повторювали майже кожну ноту, кожен акорд. Портал topclub.ua представляє Вам ексклюзивне інтерв’ю з солістом групи ВВ – Олегом Скрипкою!

3 грудня 2013 року у драмтеатрі ім. О. Кобилянської в місті Чернівці відбувся заключний концертний тур в честь презентації нового альбому гурту Vоплі Vідоплясова- «Чудовий Світ». Артисти грали просто надзвичайно, публіка шаленіла і по завершенню дійства ще довго не могла відпустити музикантів за куліси. По-справжньому революційна і дійсно якісна музика об’єднала слухачів українського легендарного гурту.

—  Олеже, ми вдячні вам за позитивний та на 100% енергійний концерт. Які ваші враження опісля виступу? Як вам чернівецька публіка? Чи відчуваєте підтримку фанатів із західної України?

—  Було дуже багато різноманітних подій та несподіваних моментів. Найбільше мене вразило те, що більшість прихильників нашого гурту прийшли у вишиванках. Також радує те, що нас слухають люди різних вікових категорій, цей контраст не можливо було не помітити під час виступу.

Особливо приємно, що абсолютно кожен в залі не просто сидів і слухав, а танцював й співав з нами, що піднесло як наш дух, так і дух українського народу. Нас в Чернівцях прийняли як рідних.

Ми доволі часто буваємо з концертами у вашому місті і з кожним разом виступи проходять все краще й краще. Мої колеги по гурту також із задоволенням приїжджають в Чернівці. Звісно не може не тішити те,що люди аналізують, те що ти співаєш, вони відчувають запал, емоції. Я щасливий покласти крапку в цьому турі і розумію, що потрібно ще працювати, продовжувати творити.

— Тур завершився. Ви об’їздили з концертами двадцять міст України. Охарактеризуйте ваші загальні враження.

—  Тепер ми вийшли на рівень зрілої, я навіть б сказав розумної музики. Альбом «Чудовий Світ» вдихнув у нас та в прихильників нове життя. Це був реально професійний тур, все організовано на «відмінно». Разом із собою ми запросили виступати чудовий оркестр, з яким й надалі плануємо продовжувати спільну роботу. Мені здавалося, що після 20-го концерту ми будемо повністю виснажені та неймовірно втомлені, але ні, ми хоч завтра збираємось і вирушаємо в новий тур. Колективний дух, відчуття плеча є одним із головних аспектів нашої праці.

—  Скажіть, чи змінилась з роками аудиторія прихильників гурту «ВВ»?

—  Безперечно так. На початку нашими фанатами були переважно студенти. А зараз ...знаєте, по завершенню тура, який триває з початку осені в мене з’явилось дуже цікаве спостереження.Якщо на світанку нашої кар'єри переважна більшість публіки - то були хлопці, яким подобалась альтернативна музика, то зараз, майже на всіх концертахя спостерігав гарних українських дівчатта інтелігенцію. І вони дійсно слухають рок-н-ролтаходять на концерти. А хлопці? Я не знаю, куди вони поділися. Альтернативна рокерська молодь ходить вже на щось інше, а на «ВВ» - студенти, програмісти, інженери - словом, люди інтелектуальних професій.

— За 25 років «ВВ» стільки відспівали, намотали сотні тисяч кілометрів. Звідки берете енергію?

— Шалену енергію нам дає спілкування з публікою! А загалом гастролі й подорожі мені дають пізнання інших країн. Мені завжди цікаво, як живутьлюди, як вони спілкуються. Саме через це ти більш глибше пізнаєш себе, в порівнянні з іншими людьми, їх культурою. Я зрозумів - чим більше ти подорожуєш, тим більше цінуєш свою власну історію, культуру, та підвищуєш особистийрівень пізнання світу.

—  Не так давно ви були у Лондоні де презентували британцям Україну та її культуру за сприянням фонду Дмитра Фірташа. Власне як все пройшло? Ваша оцінка.

— Моя оцінка «5+»! Було дуже цікаво спостерігати, що нам вдалось зробили безпрецедентну річ, річ яка ніколи не траплялася в українській історії. В розкішних будівлях Лондона проводилися як шляхетні вечірки, на яких були присутні лорди та міледі, так і шалені дикі танці, і це справді був «Чудовий Світ» для багатьох. Нам навіть погода допомагала – було дуже сонячно. Проте було вражаюче спостерігати,що є ще в поміж нами негативні люди, ті, які проти просвітлення і прославлення самобутності Батьківщини. Тому я давно вивів для себе одне правило: не варто  звертати уваги на критику, просто потрібно чесно ідо кінця робити свою справу. Радитися з професіоналами і з ними співпрацювати. Тобто «Чудовий Світ», наш альбом, наш тур, який щойно закінчився в Чернівцях, він народжується в серці. І щоб світ був дійсно чудовим ми самі повинні збагачувати та наповняти його барвистими емоціями.

Ми вдячні Олегу Скрипці за цікаву та щиру розмову. Поспілкувавшись із цією людину отримуєш колосальні враження і розумієш, що є ще сила поміж нас, що не забуте українське слово! Творчих успіхів!

Любов Турецька

 

Комментарии

Войдите или зарегистрируйтесь чтобы оставить комментарий
Пока еще нет комментариев
?
Нашли ошибку или есть вопросы? Напишите нам!
Сообщение об ошибке
Спасибо! Сообщение успешно отправлено