Выставки Латвійська трагедія. 1941

Восстановить пароль
Восстановить пароль
Латвійська трагедія. 1941

Латвійська трагедія. 1941

Выставки Событие уже прошло (1 января - 2 февраля)
Латвійська трагедія. 1941

 Латвійська трагедія. 1941

У колишній слідчій в’язниці гестапо й НКВД у Львові — документальні свідчення про злочини каральних органів двох окупаційних режимів на території Латвії.

З нагоди 95-ї річниці проголошення Акта незалежності Латвійської Республіки почесний консул Латвійської Республіки у Львові Володимир Гарцула спільно із представниками Центру балтистики та Центру досліджень визвольного руху відкриє пересувну документальну виставку «Латвійська трагедія. 1941», 25 банерів котрої вміщують численні світлини, репродукції документів та газетних публікацій, що ілюструють, як події 1941 року зачепили фактично кожну родину в Латвії.

Пересувна виставка, яку Латвія вже демонструвала у країнах Західної Європи, а тепер уперше знайомить із нею Україну, розповідає про злочинну політику на латвійській землі двох тоталітарних режимів — радянського та нацистського. 1941 рік був трагічним для всіх народів, що населяли Латвію. Початок Другої світової війни призвів до загибелі тисяч людей і розколу родин. Експозиція висвітлює такі події, як депортації й Голокост, репресії комуністичного режиму, репатріацію німців, нацистську окупацію та репресії, а також спротив народу двом окупаційним режимам.

Комментарии

Войдите или зарегистрируйтесь чтобы оставить комментарий
Пока еще нет комментариев
Событие на карте

Нажмите здесь, чтобы
открыть карту

?
Нашли ошибку или есть вопросы? Напишите нам!
Сообщение об ошибке
Спасибо! Сообщение успешно отправлено