TOPClub Львів: Ексклюзивне інтерв'ю з організатором чемпіонату України з бодібілдингу

Восстановить пароль
Восстановить пароль
TOPClub Львів: Ексклюзивне інтерв'ю з організатором чемпіонату України з бодібілдингу

TOPClub Львів: Ексклюзивне інтерв'ю з організатором чемпіонату України з бодібілдингу

Интервью 15 ноября, 10:00

Автор: Anna Shleychuk

10 листопада за підтримки Львівської Федерації WABBA в місті Чернівці відбувся Чемпіонат України з боді білдингу. Редакція порталу TOPClub.ua побувала на цьому святі та дізналася від головного організатора свята - пана Володимира Ільницького цікаві факти про його проведення та про цей нелегкий шлях.

Topclub: Володимире, розкажіть нам для початку про те, як почалась ваша спортивна карьєра?

Володимир:  Моя кар’єра як спортсмена розвивалась не заплановано, тобто поступово. Спочатку я тренувався сам для себе, і абсолютно не задумувався про грандіозні, масштабні виступи, такі  як Чемпіонат України чи Європи. Тренувався я в одному із спортивних залів, який знаходився раніше по вулиці Комарова. Це було стареньке підвальне приміщення під назвою «I-Ron Man». Через деякий час важких тренувань, зал покидає наш тренер і залишає мене в якості головного тренера залу. Було, чесно кажучи не легко, адже не було в ті часи мережі Інтернет, щоб глянути відео урок і зрозуміти що, як і до чого, тому приходилось читати літературу, і таким чином тренувати людей. Десь це було правильно, десь ні, у мене як і у всіх були помилки (посміхається), але успіхів я досягав, тому що ставив перед собою цілі. Пізніше в один прекрасний момент, в 2004 році президент федерації НАББА, Спартак Васковський (власник залу «I-Ron Man»)запропонував мені поїхати на змагання – це був Чемпіонат України. Не беручи ніколи участі у такому серйозному заході, я врешті-решт погодився і поїхав. На цих змаганнях мені пощастило зайняти 2 місце в категорії . А ще через 2 тижні ми знову відвідали це чемпіонат, і вже тоді 1 місце було моє. Після України, я брав участь в Чемпіонаті Європи, де також (іронія долі напевне) я зайняв 2 місце. Взагалі за свою спортивну кар’єру мені довелось два рази отримувати перемогу на Чемпіонаті України, 2 рази брати 1 перше місце на Чемпіонаті Європи і отримати срібло на Чемпіонаті Світу. Ось такий мій шлях.

Дякую за історію. То може розповісте нам тепер, як в нашому невеличкому місті почався розвиватись такий спорт як боді білдинг?

Володимир: Ну що я можу сказати на рахунок розвитку цього спорту. Його власне кажучи почав поширювати президент Федерації WABBA в Чернівецькій області Комарницький Вадим. Спочатку він самотушки, їздив, брав участь в різноманітних змаганнях від різних федерацій, таких як IBB та WABBA, по якій зараз і проводився Чемпіонат України. Також Вадим виступав за федерацію WBBF. З Вадимом співпрацював і я, а пізніше ми приєдналися до Шеремети Святослава, президента Львівської федерації WABBA по боді білдингу. Ось таким складом ми почали проводити змагання в місті Чернівці. Спочатку це був відкритий кубок Буковини, яки ми провели за федерацію ВАББА, а ось цього року ми вперше вирішили спробувати провести Чемпіонат України і в загальному це в нас непогано вийшло.

Topclub: Цікаво, цікаво. А розкажіть будь ласка нашим читачам, як і коли виникла ідея провести Чемпіонат України з боді білдингу саме в нашому місті?

Володимир: Ідея, чесно кажучи виникла спонтанно. Справа в тому, що в нашому залі я треную одну поважну людину - депутата партії «Батьківщина» Салогора Миколу Михайловича. Саме з ним я розмовляв на цю тему, і подав ідею про проведення змагань (йому, вона до речі сподобалась). С самого початку це повинен був бути кубок Буковини. Далі я зателефонував Шереметі Святославу, і розповів про план проведення кубка Буковини з боді білдингу. Також я поділився з ним тим, що чемпіонат буде комерційний, тобто перші 3 місця в кожній категорії будуть оплачені, оскільки в основному в Україні такі чемпіонати ніхто не оплачує. Приблизно в той самий час, Святослав мав проводити Чемпіонат України з цього виду спорту в місті Каменець-Поділський. «Нема питань» - чую я з іншого боку слухавки, проводь, підбери лише дату чемпіонату і починай організацію. І от я почав над цим працювати. Для заходу виділили кошти, а я почав щодня бігати та шукати потрібних мені людей. Не проходить і тижня, як роздається дзвінок, дивлюся, телефонує Святослав і каже, Володя, а давай ми проведемо Чемпіонат України в Чернівцях. Я трішки поро змірковував над цією пропозицією, узгодив все з Миколою Михайловичем, який сказав: Володимир, роби те знаєш і вважаєш за потрібне, адже ти дійсно в цьому розбираєшся. Ось так ми і вирішили провести Чемпіонат України з боді білдингу в Чернівцях, який і відбувся 10 листопада.

Topclub: І це не може не радувати фанів боді білдинга, адже зал був достатньо наповненим.

Організація такого масштабного заходу вимагає хорошої, злагодженої роботи команди. Чи є у вас команда однодумців, котра допомагала вам в організації Чемпіонату?

Володимир: Найбільше мені почали допомагати вже в останні дні, а в основному вся організаційна робота від самого початку лягла на мої плечі. Всі організаційні питання: атрибутика заходу, його реклама, телебачення, пошук фото партнера, охорона, всім цим практично займався я. Більше всього була надана кваліфікаційна допомога зі сторони експертів по проведенню таких змагань - це команда організаторів на чолі із Шереметою Святославом. Ці хлопці неодноразово влаштовували такі дійства по всій Україні, а тому мають необхідні знання, якими і ділилися зі мною та моєю командою під час організації свята.

Topclub: Які найважчі моменти спіткали вас в організації цього Чемпіонату?

Володимир: Самий важкий момент, це напевне те, що вся відповідальність за організацію чемпіонату була на мені. Це було зв’язано з переживаннями за спортсменів які повинні були приїхати, тому що багато хто не зміг прийняти участь в змаганнях. Причина заключається в тому, що в основному всі спортсмени підганяють форму для більш потужніших змагань (Чемпіонат світу та Європи), які здебільшого проводяться весною. А ось восени мало хто готує тіло для подібних показів. Але на мій подив, в загальному приїхала достатня кількість спортсменів. А от за саму організацію заходу я переживав менше, тому що у нас все було розплановано до дрібниць, і діяли ми чітко за сценарієм.

Topclub: Це все добре, і свято було організовано дійсно на належному рівні. Ще мені хочеться запитати, що особисто вам найбільше подобається в боді білдингу?

Володимир: На мою думку саме цей спорт загартовує не тільки тіло, але й дух, оскільки заняття боді білдінгом є великою і важкою працею. Це насамперед важкі тренування, жорстка дієта, дотримування якої чесно кажучи дуже виснажує. Для того щоб цим займатися потрібно загартувати свою психіку. Я вважаю, що цей спорт виключно для вибраних людей. Не кожен може змусити себе займатися ним, а тим більше досягати якихось результатів. Є певні критерії, яким потрібно дотримуватись, які загартовують людину в житті, а не тільки в спорті. Мене радує те, що з кожним роком цей спорт розвивається та поширюється серед справжніх чоловіків.

Topclub: І в заключенні ви б могли коротко поділитися своїми планами на майбутнє?

Володимир: Особисто мені б хотілося організувати в Україні Чемпіонат Європи та Світу з боді білдингу, щоб запросити атлетів світового рівня. І я думаю, якщо буде підтримка зі сторони федерації та спонсорів, то Чемпіонат Європи ми провести зможемо.

Topclub: Гарно дякую пане Володимир за чудову бесіду, нам було дуже приємно та цікаво з вами поспілкуватись.

 

Любов Турецька,

журналіст порталу topclub.ua

 

Комментарии

Войдите или зарегистрируйтесь чтобы оставить комментарий
Пока еще нет комментариев
?
Нашли ошибку или есть вопросы? Напишите нам!
Сообщение об ошибке
Спасибо! Сообщение успешно отправлено