Рецензия на мультфильм «Тачки-2»

Восстановить пароль
Рецензия на мультфильм «Тачки-2»

Рецензия на мультфильм «Тачки-2»

Кино и театр 22 июня, 16:36

Автор: Mialiberta

Фильм смотрели в украинском переводе, и речь идет об украинском дубляже, поэтому рецензия вышла соответствующей. Не хотелось лишать мультфильм изюминки.

Гурмани мультиплікаційних фільмів  з нетерпінням чекали виходу на екрани нової історії про своїх улюбленців на чотирьох колесах. Нарешті 23 червня відбудеться довгоочікувана прем’єра другої частини «Тачок»

Ми мали честь бути присутніми на передпоказі цієї стрічки і нам не терпиться поділитися з вами враженнями.

Якщо двома словами сказати про «Тачки-2» — відмінна робота! До того ж, як американських авторів мультфільму, так і української команди, що працювала над його дубляжем.  Зручно вмостившись та натягнувши окуляри для 3D, перші хвилини перегляду скидалися на мультяшну бондіану (чи то пак, тачкондіану). Відразу стало зрозуміло, що друга частина «Тачок» – це вже екшн, та ще й у 3D. Шпигунські інтриги,  британські агенти, міжнародні терористи, вибухи й стрілянина… Але щойно на екрані з’явився бампер Сирника, відразу стало спокійніше. Чи не весь сюжет тримається на цьому кумедному героєві, котрий своєю щирістю та простотою безапеляційно закохує у себе глядача. Цього разу Сирник дещо  затьмарив навіть самого Блискавку МакКвіна

У порівнянні з першою частиною, «Тачки-2» — ще більше насичена пригодами історія. Герої подорожують та рятують світ. Після завойованих Кубків Великого Поршня, МакКвін наважується позмагатися за Світовий Гран-Прі, етапи якого відбуваються у різних куточках планети. Блискавка захопив з собою свого найкращого друга Сирника. В Японії відбувається святкове відкриття Світового Гран-Прі, у панорамних планах глядачі можуть впізнати гору Фуджі чи Веселковий міст. Саме у Токіо добродушний Сирник вскочив у халепу, з якої й починається його власна пригодницька історія.

Далі – Франція, хоча в Парижі і немає жодних перегонів, Сирник відвідує відоме місто під час виконання свого секретного шпигунського завдання. В Італії перегони продовжуються у містечку Порто Корса. У мальовничих пейзажах упізнається розкішне узбережжя Амалфі. Світове Гран-Прі закінчується в Лондоні. Знаменитий лондонський Біг Бен у стрічці називається Біг Бентлі, і прикрашений фірмовими решітками і гачками марки машин Бентлі. Як саме розвиваються події ми не розповідатимемо, аби весь смак залишити вам на перегляд.

До речі, у цій частині з’являється чимало нових героїв: болід Франческо Вертутті, британський шпигун Фінт МакТорпеда, випускниця шпигунської академії Холлі Тіпкронік та інші. В цілому в «Тачках-2» представлено 926 нових героїв. У перекладі чимало моментів адаптовано спеціально під українського глядача. Сирник надалі розмовляє чудним суржиком, до його фрази «єтіть-калатіть» додається купа нових дотепних висловів. У стрічці згадано Березняки і навіть барахолку на Троєщині. Валєри на полі нема, зате є його брат, з якого Сирник та МакКвін також встигли поглузувати.

Ми не можемо не відзначити чудовий україномовний дубляж та людей, що над ним працювали:

Окрім крутих тачок, шпигунського екшену та зіркових акторів, що віддали свої голоси героям анімаційної комедії, «Тачки-2» можуть пишатися тим, що до їхнього створення долучилися: композитор-володар премії Оскар і Греммі Майкл Джаккіно, рок-гурт Weezer , виконавець музики кантрі Бред Пейслі, всесвітньовідомий співак Робі Вільямс, французька суперзірка Бенабар та популярний японській гурт Perfume. Режисером «Тачок-2» виступає Джон Лассетер, який є також режисером «Тачок», «Історії іграшок», «Історії іграшок 2» і «Життя жуків». Він також є креативним директором студій Pixar Animation Studios і Walt Disney Animation Studios, а також головним креативним радником компанії Walt Disney Imagineering.

Трейлер фільму «Тачки-2»: